Money Meets Ideas - Noord-Holland

Frank Groenevelt
Frank Groenevelt

Speciaal voor onze Private Banking klanten organiseren wij jaarlijks door heel Nederland Money Meets Ideas-bijeenkomsten. Met ongeveer 20 bijeenkomsten per jaar matchen we bevlogen ondernemers en betrokken investeerders. Deze bijeenkomsten zijn zowel online als fysiek op verschillende locaties in Nederland. Op donderdag 25 april organiseren wij een Money Meets Ideas bijeenkomst in de regio Noord-Holland!
 
Graag nodigen je uit om op donderdag 25 april de bijeenkomst van Money Meets Ideas bij te wonen. Tijdens de bijeenkomst zullen Rabobank en KplusV je voorstellen aan drie gemotiveerde ondernemers die hun businessplan en investeringsvraag presenteren. Als investeerder kun je vanuit de zaal vragen stellen aan de ondernemers en met mede-investeerders de dialoog aangaan.

Locatie
3D MakersZone
Oudeweg 91-95, 2031 CC Haarlem 

 

Programma

14.30 uur  Ontvangst
15.00 uur Opening door  Rabobank en KplusV
15.30 uurPresentaties en Q&A ondernemers
17.00 uur Einde plenaire sessie en start borrel
18.00 uur Einde bijeenkomst


De ondernemers

De eerste onderneming (Bazoeki) heeft een online platform waar viervoeter-minnend Nederland terecht kan voor een pup van een betrouwbare aanbieder, vrij van malafide broodfokkers en louche praktijken. Weinig mensen weten dat de hondenhandel bol staat van de misstanden. Men is blij met de nieuwe pup, terwijl in realiteit pups vaak onder slechte omstandigheden zijn gefokt, opgegroeid en verhandeld. Alleen al in Nederland worden jaarlijks 150.000 honden via bonafide aanbieders verkocht. Dit leidt, naast het onmiskenbare dierenleed, ook vaak tot (gezondheids)problemen voor de hond, met bijkomende en hoogoplopende kosten voor het baasje. Via het zelf ontwikkelde platform voor honden realiseert Bazoeki transparantie in de keten en garandeert het bedrijf dat de alle honden voldoen aan dezelfde criteria. Bazoeki heeft inmiddels meer dan 2500 honden een nieuw thuis gegeven en ook ethische hondenfokkers zijn bereid te betalen voor een plekje op het platform. Daarnaast zien grote aanbieders van hondenvoer de noodzaak van Bazoeki en werken zij in toenemende mate samen met het bedrijf. Dankzij enkele slimme verdienmodellen wist Bazoeki in 2023 reeds het break-even punt te bereiken en realiseert het elke maand een stevige groei. Om de binnenlandse werkzaamheden op te schalen en ook internationaal voet aan de grond te krijgen, is Bazoeki op zoek naar extra risicodragend kapitaal.

De tweede onderneming (A-dam) ontwikkelt ‘s werelds eerste circulaire onderbroek van biobased afval materialen. Hiermee bereikt A-dam een nieuwe stap in hun missie om de ietwat 'suffe' herenondergoed markt op te schudden. Sinds 2015 heeft A-dam, via zowel de ecommerce als de retail, een goedlopende ondergoedlijn waarbij duurzaamheid een belangrijke pijler is. Het overgrote deel van de klanten van A-dam vindt duurzaamheid belangrijk, maar het bedrijf is zich ervan bewust dat maar een klein deel van de consumenten extra voor duurzaamheid wil betalen. Om die reden zet A-dam sterk in op het merk en de branding. Ondertussen kan A-dam, met jaarlijks meer dan 300 duizend verkochte items, al enkele jaren stevige omzetcijfers overleggen. Momenteel ziet de onderneming toenemende kansen in de internationale én de circulaire markt. Een belangrijke strategische keuze hierin is om internationale ketens als verkooppunten aan te sluiten waardoor het bedrijf ook Europees beter voeten aan de grond krijgt. Tot op heden heeft A-dam haar jaarlijkse groei kunnen voorzien met eigen middelen en hiervoor niet eerder extern risicodragend kapitaal aangewend. Voor verdere internationalisering én ontwikkeling van de eerste circulaire onderbroek ter wereld is A-dam nu wel op zoek naar risicodragend kapitaal.

De derde onderneming (Brabetech) heeft een warmtetechnologie voor de industrie ontwikkeld gebaseerd op de nieuwste generatie gesmolten zout. De transitie naar een schoon en hernieuwbaar aanbod van energie begint steeds meer vorm te krijgen. Inherent aan grote transities zijn ook de technische hobbels die genomen moeten worden. De opwek van hernieuwbare bronnen is onlosmakelijk verbonden met grote fluctuaties in het aanbod van energie. Om nu én in de toekomst een betrouwbaar energiesysteem voor de industrie te realiseren is efficiënte energieopslag onmisbaar. De gepatenteerde technologie van Brabetech slaat overtollige elektrische of thermische energie op in gesmolten zout en levert deze energie zodra het aanbod onvoldoende is. Hiermee maakt Brabetech het mogelijk om processen in de industrie tussen de 100 en 400 graden te voorzien van consistente energie. De technologie is modulair ontwikkeld waardoor deze aan elke grootte en type warmtevraag aangepast kan worden. Inmiddels heeft Brabetech deze systemen gedemonstreerd binnen een aantal gerenommeerde industriële bedrijven. Momenteel staat de onderneming aan de vooravond van schaalvergroting. Voor verdere doorontwikkeling van het product en opschaling van de organisatie is de onderneming op zoek naar risicodragend kapitaal. 

Indien je vragen hebt, kun je contact met ons opnemen via [email protected].