Bijeenkomst MMI co-investeringsfonds Amsterdam

Frank Groenevelt
Frank Groenevelt

Op woensdag 24 april organiseren we een informatiebijeenkomst over het MMI co-investeringsfonds. Tijdens deze bijeenkomst gaan we samen in gesprek over het fonds en kunt u onbeantwoorde vragen stellen. Om het gesprek goed te kunnen voeren vragen we u voorafgaand aan de bijeenkomst de webinars over het fonds te bekijken. Deze kunt u onderstaand bekijken.

In het eerste webinar introduceren we in 20 minuten het fonds en gaan we in op de volgende onderwerpen:

  • De aanleiding
  • De werking van het fonds
  • De uitgangspunten op hoofdlijnen

Het tweede webinar is verdiepend en gaat in op:

  • De context waarin het fonds actief is
  • De investeringsstrategie
  • Rendement
  • Structuur & Governance
  • Fiscaliteiten
  • Fondsbeheer

MMI co-investeringsfonds Introductie

 

MMI co-investeringsfonds Verdieping

 

Programma

15:00Ontvangst
15:30Start programma
17:00Afsluiting en borrel

 

Over het MMI co-investeringsfonds

Het MMI co-investeringsfonds is een fonds van en voor informal investors die zijn aangesloten bij Money Meets ideas. Het fonds speelt in op een behoefte van informal investors, die in innovatieve bedrijven willen investeren, maar om verschillende redenen de gehele financiering niet rond krijgen. Het fonds faciliteert de investering van de informal investors door die te verdubbelen. 

Met twee korte voorbeelden lichten we toe hoe het fonds in het voordeel werkt voor de informal investor:

Een drietal informal investors is voornemens om te investeren in een onderneming met een financieringsbehoefte van € 600.000. De informal investors zijn bereid om gezamenlijk € 300.000 te investeren en zoeken aanvullende financiering voor het restant. Om de ronde vol te maken dienen de informal investors een financieringsvoorstel in bij het MMI co-investeringsfonds. De Fondsbeheerder begeleidt de informals bij het voorstel en bij overeenstemming wordt de investering van de informal investors verdubbeld. 

Het MMI co-investeringsfonds wordt gefinancierd door informal investors, die startups en scale-ups willen ondersteunen. Zelfs een zeer ervaren informal investors kan niet meer dan 4-6 investeringen actief en goed begeleiden. Met dit fonds participeren informals in circa 20 innovatieve en veelbelovende ondernemingen, die door andere informal investors beheerd worden. Zo kan de informal toch een gediversifieerd portfolio opbouwen, met spreiding en een beperkte tijdsbesteding.

Bestanden